нямат датчик на задните нито с дискове нито с барабани. а повечето предни накладки ги правят без сензора и майсторите оставят кабела да виси. като се намокри малко и хоп-свети за накладки.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 145-146, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Тъй като не съм някъв супер разбирач .. да питам възможно ли е да не отчита точни стойности датчика за водата или е работещ/неработещ ,тъй като досега 1-2 пъти ми е качвало до 80градуса самоsigpic
BMW e39 525tds PA4492BH
Alfa Romeo 166 2.0 TS PA4000BM-X
Alfa Romeo 145 1.6 TS PA8878BB- X
Comment
-
Първоначално публикувано от v1play3r Покажи съобщениеТъй като не съм някъв супер разбирач .. да питам възможно ли е да не отчита точни стойности датчика за водата или е работещ/неработещ ,тъй като досега 1-2 пъти ми е качвало до 80градуса самоХиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце...
Comment
-
да, като си купиш нов и като видиш, че заспива на 88-90 СУспех
Comment
-
Първоначално публикувано от v1play3r Покажи съобщениеима ли начин да разбера ?
1. ако маркуча е студен значи термостата работи коректно
2. ако маркуча е започнал да се стопля, то значи че термостата ти е "забил" в отворено положение.
ако т.2 е налична на двигателя му трябва наистина много време работа за да вдигне работна температура.
има и вариянт термостата ти да "забие" в затворено положение, но тогава колата прегрява за 15 минутки, защото термостата не отваря големият кръг. последствията могат да бъдат фатални. от това по лесничко немога да ти го обясняуспех колега!
In God we trust, all others pay cash.
Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениенямат датчик на задните нито с дискове нито с барабани. а повечето предни накладки ги правят без сензора и майсторите оставят кабела да виси. като се намокри малко и хоп-свети за накладки.Трябва да взема да погледна дали наистина не са ми откачени кабелите от сензорите за износване на накладките.
Comment
-
Last edited by zaryto; d.m.y г., 14:04.Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!
Comment
-
1 питане - Again
Колеги и аз ще използвам темата че напусках доста теми вече и то за глупости така , че тук ще питам някои компетентен да се произнесе по въпроса за мотор от 33-ка 1.7 16в мога ли да го метна в коша на 145моя е 1.3 и какви неща трябва да се преправят
и този мотор ли да взема или да търся от 145 1.7 16в разлика има ли ?
Comment
-
според мен зор ще видиш с окабеляването,защото 1.7 е с друго ECU и там ще е филма,съединителя е малко по-голям и скоростите са други(с други предавателни числа)
и аз бях влязъл в твоя филм, продължавам да ровичкам моя мотор,не си струва смяната на мотор по-добре колата.успех все пакalfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL
Comment
-
Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщениеНа шофьорската врата на пантата има един щифт,който прескача и много гадно щрака.Някой сменял ли го е,колко струва и от къде .. ?
обикновено така става като не ти е правилно поставена вратата.156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщениеПравена ли ти е вратата(сваляна, качвана и т.н)?
обикновено така става като не ти е правилно поставена вратата.да го набия със стегнатост надолу.
Last edited by zaryto; d.m.y г., 01:02.Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!
Comment
Comment